وي آسيب شناسي، مستندسازي، شناخت بازار، و وجود ۵۰۰تا ۶۰۰واحد صنفي با سليقههاي مختلف را از جمله مشکلات فراروي اجراي اين پروژه ذکر کرد و تصريح کرد: بيش از يک سال براي انجام پروژه بازسازي بازار کرمان کار مطالعاتي صورت گرفته است.
کارنما افزود: به منظور جلوگيري از تعطيلي بازار و ادامه کسب و کار مغازههاي داخل آن، بازسازي بازار از ساعت هشت شب آغاز و تا صبح ادامه مييابد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کرمان خاطر نشان کرد: در صورتي که اين عمليات در روز انجام ميگرفت هر قسمت از بازار بايستي حدود دو ماه تعطيل ميشد.
وي با اشاره به اينکه مرمت بازار کرمان ميتواند به عنوان الگو در کشور مطرح باشد، گفت: استحکامبخشي که در اين بازار صورت گرفته تاکنون در هيچ جاي کشور انجام نشده است.
کارنما اضافه کرد: مرمت بازار از ميدان ارگ تا بازار اختياريه انجام شده و پشت بامهاي آن در حال اتمام است.
وي با اشاره به الحاقات بوجود آمده در طول سال هاي گذشته در پشت بام بازار کرمان، از بازسازي و مرمت اين بخش به عنوان طرحي بسيار عظيم ياد کرد و گفت: براي اتمام بازسازي و مرمت اين بازار به ۱۰۰تا ۱۱۰ميليارد ريال اعتبار نياز است.
کارنما افزود: اين پروژه عظيم با هفت ميليارد ريال اعتبار آغاز شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان همچنين با بيان اينکه بودجه امسال اين سازمان حدود 5/1 ميليارد تومان است، تصريح کرد: پروژههاي زيادي در سطح استان هستند که نياز به مرمت، توسعه و يا ايجاد دارند و ما هم توان اجرايي لازم را در اين زمينه داريم، ولي ميزان اعتبارات ما بسيار کم است.
وي به ساير اقدامات سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان طي دو سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: تصميمگيري براي محقق شدن طرح تفصيلي بافت تاريخي شهر کرمان پس از 29 سال و ثبت 229 اثر تاريخي استان در فهرست آثار ملي کشور از جمله اين اقدامات بوده است.
کارنما افزود: استان کرمان هماکنون 538 اثر ثبت شده دارد و حدود 60 اثر ديگر نيز طي 4 ماه آينده به اين تعداد اضافه خواهد شد.
وي ادامه داد: در صورت تأمين اعتبار کار ساخت 3 موزه جديد را در 3 شهرستان استان کرمان آغاز خواهيم کرد که ايجاد موزه جيرفت يکي از اين طرحها است.
کارنما گفت: بزرگترين موزه مشروطيت ايران نيز به زودي در استان کرمان ايجاد خواهد شد.
وي احياي مراکز محلات و بازسازي نماي بافتهاي تاريخي را از ديگر برنامههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان ذکر کرد و گفت: در مراکز محلات در قديم همه نوع بنا از جمله حمام، آب انبار، کاروانسرا و مسجد وجود داشته که احيا اين مراکز در دستور کار قرار گرفته است.
وي افزود: براي نخستين بار يک نما و بافت تاريخي در امين شهر رفسنجان به عنوان الگو با هزينه بخش خصوصي آغاز و اين بافت احيا شده است.
116/
انتهای پیام/